Login
+Follow
Login

Vinterliv och yxa

By Johan, Nordic Bushcraft on 2014.10.22 In Bivack/skydd Eld Kurser Svenska Yxan

På vintern så är värme högsta prioritet, det enkla är att ha en riktigt bra sovsäck så man kan sova varmt även en kall natt. Men det finns andra möjligheter, genom att bygga en bivack och kombinera den med en stor eld så tar man vara på värmen på bästa sätt. Detta gör att man även under kalla nätter kan sova varmt och skönt. Att bygga en bivack och att även ordna den ved som behövs är ett tidsödande jobb som dock kan snabbas upp avsevärt genom att använda sig av en yxa.

En yxa underlättar utelivet på vintern mycket och personligen väljer jag gärna en större yxa och bär den extra vikten med lätthet då yxan representerar värme för mig. Yxan är dock ett av de verktyg som tar längst tid att lära sig att hantera och även det farligaste att använda.

Inför Vinterliv – Introduktion som vi kommer köra under vintern så har tanken på att ta med införa yxan mer i kursen. Så min fråga till dig som är intresserad av att gå kursen, skulle det vara intressant med en dag extra med grundläggande träning i yxhantering och med möjlighet att låna yxa och på så sätt ha möjlighet att använda yxa under resten av kursen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 Responses to "Vinterliv och yxa"

  Comments (2)

 1. Lars wrote:

  Låter ju som en jätte bra idé! Säkert många saker man borde lära sig om hur man ska använda yxan på ett säkert och effektivt sätt! Hoppas man kanske har möjlighet att gå på kursen 🙂

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Nordic Bushcraft

I 10 år har jag lärt ut Bushcraft, hur man med enkla medel kan vistas och färdas i naturen, enkelt och mer naturnära. Jag delar med mig av den kunskap jag har genom att arrangera kurser i vad som kallas Bushcraft. Men för att fler skall inse glädjen i detta sätt att bedriva friluftsliv så har jag bloggat om det sen 2008.

Kurser

Intresserad av att lära dig mer om Bushcraft?

Läs mer om våra kurser

Boka här

Följ oss!
Translate
In English
Arkiv
+Follow
Kategorier Taggar

Login