Login
+Follow
Login

Vinterliv kurs

By Johan, Nordic Bushcraft on 2014.01.15 In Bivack/skydd Kurser Nyheter Ute och omkring Yxan

I helgen var det dags för årets första kurs och premiären för vår nya kurs Vinterliv Intro. Kursen har som mål att få deltagarna att känna på ett lite annorlunda sätt att vistas ute på vintern och lära sig nya kunskaper som kan förhöja vinterupplevelsen. Att bygga ett vindskydd med en säng som har lagom fjädring och med en bäddmadras så man sover som en kung.

För att inte frysa så krävs en rejäl stockeld framför. Den enkla bivacken visades sig också vara rätt avancerad när man tittade närmre på den. För att kunna bygga allt detta så krävs grundläggande kunskaper om yxa och man lär sig snabbt hur man kan leva som en kung i skogen med en yxa.

Men det var mycket mer som de fick lära sig som att tillverka snöskor med till hörande lurig knop, eller inse att det finns växter tillgängliga även på vintern, sova i det som samerna kallar kåta och evenker chum. Förutom en trevlig gemenskap med många skratt så har e med sig nya kunskaper och fram för allt mer erfarenheter som gör att de är redo för framtida utmaningar när Vinterlvskurserna avancerar.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 Responses to "Vinterliv kurs"

  Comments (4)

 1. Pete wrote:

  A fantastic course that not only challenges you but is fun, and gives you real life-skills. Johan is a fantastic course leader and teacher. Great value for money and set in beautiful Swedish countryside!

 2. Blodad Tand wrote:

  Ser otroligt stiligt och mysigt ut!

 3. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Nordic Bushcraft

I 10 år har jag lärt ut Bushcraft, hur man med enkla medel kan vistas och färdas i naturen, enkelt och mer naturnära. Jag delar med mig av den kunskap jag har genom att arrangera kurser i vad som kallas Bushcraft. Men för att fler skall inse glädjen i detta sätt att bedriva friluftsliv så har jag bloggat om det sen 2008.

Kurser

Intresserad av att lära dig mer om Bushcraft?

Läs mer om våra kurser

Boka här

Följ oss!
Translate
In English
Arkiv
+Follow
Kategorier Taggar

Login