Login
+Follow
Login

Vikten av att synas

By Johan, Nordic Bushcraft on 2014.02.27 In Bushcraft tips Kurser Svenska Ute och omkring

När man vistas i naturen så finns alltid risken att saker går fel, man hamnar vilse eller skadar sig så att man inte kan fortsätta. Om man varit förberedd så har man skrivit ett färdmeddelande och det kommer inte dröja länge förrens någon kommer börja leta efter en. De som söker efter dig tar en risk och ibland är det många människor som är inblandade. Det minsta du kan göra är att underlätta för de som letar efter dig är att göra det lätt för dem att hitta dig.

På bilden är jag själv för 7 år sedan då jag under en överlevnadsövning där hela gruppen som deltog skulle var förbereda på att flyg skulle söka efter oss. Flyget kom men av gruppen som befann sig på halvö var jag den enda förutom instruktörerna som syntes. Jag hade en Fjällräven Fält jackan är vändbar och utsidan var grön men vände man den ut och in så var den orange, mycket användbart i såna här situationer. Här kan du läsa en recension av Fjällräven Fält.

 

synas

5 Responses to "Vikten av att synas"

  Comments (5)

 1. Martin wrote:

  Härlig bild! Detta är verkligen något jag tenderar att helt glömma bort, vilket är ganska fascinerande med tanke på hur att man noggrant tittat igenom vartenda avsnitt av Survivorman. 🙂

 2. Martin wrote:

  Haha, så är det nog. Har du kikat något på Survivorman? Han är en skön lirare hur som. .)

  • Jag gillar hans tidigare filmer som Snowshoes och Solitude och när han gjorde en sommar och vinter variant. Men det han gör numera tycker jag är lite småtråkigt och ointressant. Gillar mera Mors Kochanski och Ray Mears och deras mer mysiga inställning till att vara i naturen =)

 3. Gary wrote:

  Great course – remember that well – Johan out of interest we’re thinking of holding a Weiss reunion for all former WEISS STUDENTS – you interested in coming?

 4. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Nordic Bushcraft

I 10 år har jag lärt ut Bushcraft, hur man med enkla medel kan vistas och färdas i naturen, enkelt och mer naturnära. Jag delar med mig av den kunskap jag har genom att arrangera kurser i vad som kallas Bushcraft. Men för att fler skall inse glädjen i detta sätt att bedriva friluftsliv så har jag bloggat om det sen 2008.

Kurser

Intresserad av att lära dig mer om Bushcraft?

Läs mer om våra kurser

Boka här

Följ oss!
Translate
In English
Arkiv
+Follow
Kategorier Taggar

Login