Login
+Follow
Login

Vedhuggning

By Johan, Nordic Bushcraft on 2015.04.09 In Yxan

IMG_5853

När snön försvinner och värmen kommer är det dags att damma av huggkubben och slipa yxan och att börja med jobbet att hugga upp veden som ska värma oss nästa vinter. Grannarna här kring bygden tycker jag är lite tokig som klyver med yxa och jag har blivit tillfrågad om jag inte ska låna deras hydraulkyv mer än en gång. Men det finns något väldigt tillfredställande att lyfta upp klabbarna på kubben och svinga yxan. Det är ett stort fokus som krävs och att vara avslappnad i kroppen, missar jag kan yxan träffa mig. Sen är det inte bara att ta i allt man orkar utan få just rätt kraft för den klabbe som står på kubben och att jobba i ett lugnt tempo så man orkar jobba länge. Allt detta samtidigt som man kan njuta av den friska vårluften och hör fåglarna sjunga gör detta jobb till en njutning, att det kommer värma huset i vinter är bara en ren bonus.

1 Responses to "Vedhuggning"

  Comments (1)

 1. Rania wrote:

  Jag hade gärna huggt lite ved faktiskt. Som du säger är det skönt att stå ute och bara ha fokus på en enda sak, och att koppla ner sig lite. Jobbigt också och träning är ju aldrig fel 😉 Dock har vi inget behov av ved så jag får väl hitta någon att hugga åt haha 😀

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Nordic Bushcraft

I 10 år har jag lärt ut Bushcraft, hur man med enkla medel kan vistas och färdas i naturen, enkelt och mer naturnära. Jag delar med mig av den kunskap jag har genom att arrangera kurser i vad som kallas Bushcraft. Men för att fler skall inse glädjen i detta sätt att bedriva friluftsliv så har jag bloggat om det sen 2008.

Kurser

Intresserad av att lära dig mer om Bushcraft?

Läs mer om våra kurser

Boka här

Följ oss!
Translate
In English
Arkiv
+Follow
Kategorier Taggar

Login