Login
+Follow
Login

Titta bakåt

By Johan, Nordic Bushcraft on 2015.01.07 In Bivack/skydd Svenska Ute och omkring

Vi den här tiden är det många som börjar titta bakåt på året som passerat. För mig är detta ett år så jag vill titta 10 år tillbaka till 2005 då jag startade Nordic Bushcraft och dela med mig av den resan jag gjort. Eftersom det blir lite 10-årjubileum så kommer det komma ännu mer överraskningar framöver.

Februari 2005 så åkte jag och Gary som på den tiden drev Bearclaw Bushcraft i England till Gerd som var knivmakare i Norge för att få uppleva vinter och kyla under en vecka. För mig var det mycket som var nytt och nyfikenheten var stor och jag ville lära mig så mycket som möjligt. Vi hade ett basläger nedanför ett fjäll där vi under en veckas tid levde i skogen och vad jag minns levde på en diet av fläsk, pasta och Gerds smörgräddade bannocks. Det var en vecka med tester av olika bivacker och även ett försök att nyttja en överlevnadssovsäck av folie som mer eller mindre slutade med att man sov i en vattenpöl, och Gerd lärde mig att aldrig ta med en petflaska med varmvatten in i sovsäcken. En underbar vecka med många skratt och senare denna sommar skulle jag göra mina första stapplande steg som instruktör i Bushcraft.

 

Sittandes utanför en enkel liggrop

Sittandes utanför en enkel liggrop

1 Responses to "Titta bakåt"

  Comments (1)

 1. Blodad Tand wrote:

  Happy 10:th! 🙂

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Nordic Bushcraft

I 10 år har jag lärt ut Bushcraft, hur man med enkla medel kan vistas och färdas i naturen, enkelt och mer naturnära. Jag delar med mig av den kunskap jag har genom att arrangera kurser i vad som kallas Bushcraft. Men för att fler skall inse glädjen i detta sätt att bedriva friluftsliv så har jag bloggat om det sen 2008.

Kurser

Intresserad av att lära dig mer om Bushcraft?

Läs mer om våra kurser

Boka här

Följ oss!
Translate
In English
Arkiv
+Follow
Kategorier Taggar

Login