Login
+Follow
Login

Tälja kåsa

By Johan, Nordic Bushcraft on 2015.04.14 In Kniven Kurser

Under vår grundkurs lär vi ut hur man täljer en sked, detta är för att när man täljer en sked använder man de flesta knivgrepp man kan behöva. Men det innebär också att om man kan tälja en sked så är en stekspade ännu lättare en paddel bara en stor stekspade och en kåsa är bara en sked med ett väldigt kort skaft och stor skål.

Efter att ha gjort många skedar genom åren och för ett tag börjat göra paddlar. Men när jag häromdagen stod och hugg ved så fanns den där, björkbiten som var alldeles rätt för en kåsa. Klyvyxan fick vila en stund och en mindre yxa och skedkniv fick komma fram. Jag hugg ut grovformningen på kåsan och sen skålade ut den med en skedkniv ett jobb som gick lättare än väntat (det har lönat sig att öva på att göra skedar) och nu är det bara låta den torka sakta innan jag finns täljer och putsar till den.

IMG_5930

0 Responses to "Tälja kåsa"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Nordic Bushcraft

I 10 år har jag lärt ut Bushcraft, hur man med enkla medel kan vistas och färdas i naturen, enkelt och mer naturnära. Jag delar med mig av den kunskap jag har genom att arrangera kurser i vad som kallas Bushcraft. Men för att fler skall inse glädjen i detta sätt att bedriva friluftsliv så har jag bloggat om det sen 2008.

Kurser

Intresserad av att lära dig mer om Bushcraft?

Läs mer om våra kurser

Boka här

Följ oss!
Translate
In English
Arkiv
+Follow
Kategorier Taggar

Login