Login
+Follow
Login

Stigfinnare

By Johan, Nordic Bushcraft on 2015.04.20 In Kurser Ute och omkring

När man färdas bortom vandringsleder så är det upp till en själv att finna stigar och möjliga vägar genom det okända. Karta och kompass är otroligt värdefullt i dessa lägen då det ger en möjlighet att hålla en riktning och även se hur en del av terrängen ser ut. Men en karta kan inte berätta allt, den kommer aldrig berätta om det går att korsa myren eller om vattendraget går att vada över. Sådana beslut tas ofta när man kommer fram och ibland innebär det att man måste söka andra vägar.

Men det finns även de gånger man kan känna friheten av att använda naturen som kompass eller göra som våra förfäder gjorde. Man går helt enkel en kortare sträcka åt ett håll, återvänder till starten och går sen åt ett annat håll, efter ett tag kommer man kunna gå länge och längre bort och man lär känna markerna mer och mer. Något som ofta gör att man tittar mer på naturen omkring sig än på kartan. Detta och mycket mer är vad som kommer läras ut under vår kurs Skogsliv.

IMG_5945

0 Responses to "Stigfinnare"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Nordic Bushcraft

I 10 år har jag lärt ut Bushcraft, hur man med enkla medel kan vistas och färdas i naturen, enkelt och mer naturnära. Jag delar med mig av den kunskap jag har genom att arrangera kurser i vad som kallas Bushcraft. Men för att fler skall inse glädjen i detta sätt att bedriva friluftsliv så har jag bloggat om det sen 2008.

Kurser

Intresserad av att lära dig mer om Bushcraft?

Läs mer om våra kurser

Boka här

Följ oss!
Translate
In English
Arkiv
+Follow
Kategorier Taggar

Login