Login
+Follow
Login

Skogens EDC

By Johan, Nordic Bushcraft on 2014.03.19 In Bushcraft tips Kniven Sågen

Everyday carry (EDC) or every day carry refers to a small collection of tools, equipment and supplies that are carried on a daily basis to assist in tackling situations ranging from the mundane to the disastrous “Wikipedia” http://en.wikipedia.org/wiki/Everyday_carry

Ofta när folk pratar om EDC så är det för stadsbruk, men för en annan som spenderar mer tid i skogen än någon annanstans ser det lite annorlunda ut.

Jag har baserat min utrustning kring ett utrustningsbälte, detta gör att jag inte glömmer något och det är lätt att sätta på bältet när jag går ut och ta av det när jag kommer tillbaka.

Fjällräven Equipment belt med tillhörande väska

–          Kniv

–          Hopfällbar såg

–          Handskar Hestra Leather Pro Fit

–          I väskan, litet första hjälpen kit för små sår, litet bryne, eldstål och lite tände

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

4 Responses to "Skogens EDC"

  Comments (4)

 1. Blodad Tand wrote:

  Nice! Jag håller på att tillverka ett eget bälte just i denna stund. Det ska bli skönt att slippa trä genom hällorna när kniven ska på efter promenaden till skogen. 🙂

  • Finns en del funktioner som saknas på Fjällrävens bälte. Messar dig några förslag =)

   • Jonas Gåhlin wrote:

    Hej, nu blev jag väldigt nyfiken på vad du saknar på Fjällrävens bälte.
    Har haft mitt skogsbälte i massor av år, har med utrustning som på din bild ungefär. Hade tidigare ett ”Lappbälte” med olika fästpunkter för grejer. Det var smidigt trots att det var ganska brett tack vare följsamt läder.
    Hoppas på svar.
    Inspirerande blogg för övrigt.
    Jonas, Luleå

    • Jonas, det jag saknar är en bättre lösning för kniven och en bra lösning för eldstålet. Under vinterhalvåret tycker jag sådan här bälten är underbara då det är smidigt att utanpå alla lager och det man normal har i fickor sitter på bältet. Jag gav en massa förslag till en kille som skulle tillverka ett nytt bälte med lite andra funktioner. Dessvärre blev det inget av det och alla idéer försvann.

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Nordic Bushcraft

I 10 år har jag lärt ut Bushcraft, hur man med enkla medel kan vistas och färdas i naturen, enkelt och mer naturnära. Jag delar med mig av den kunskap jag har genom att arrangera kurser i vad som kallas Bushcraft. Men för att fler skall inse glädjen i detta sätt att bedriva friluftsliv så har jag bloggat om det sen 2008.

Kurser

Intresserad av att lära dig mer om Bushcraft?

Läs mer om våra kurser

Boka här

Följ oss!
Translate
In English
Arkiv
+Follow
Kategorier Taggar

Login