Login
+Follow
Login

Skeden, skålen och kniven

By Johan, Nordic Bushcraft on 2014.02.06 In Kniven Yxan

wille

I en tid när filmer och dokumentärer slåss om att vara häftigast eller mest provocerande. Detta ä ingen sådan film, här går allt i ett lugnt tempo där man får följa slöjdaren Wille Sundqvist berätta om sitt liv och även när han visar hur man täljer en sked eller svarvar en skål. Detta är en härlig blandning av instruktioner, inspiration och allmän mysfilm. DVD-skivan som filmen kommer i har inget gammalt plastfodral utan ett snyggt fodral av papp som man inte vill gömma bland övriga DVD-skivor utan något man ställer fram så att det syns.

Filmen kan beställas av Jögge Sundqvist www.surolle.se

 

”Att slöjda är en energisnål produktionsmetod i lokala material som ger användbara föremål till den som tillverkar dem. Till skillnad från dagens kommersiella värld finns det i slöjden en producent och en konsument i en och samma produkt. Det är ett genuint förhållningssätt sprunget ur ett samhälle baserat på självhushållning som de skandinaviska slöjdtraditionerna representerar. Generationers kunskaper som i vårt västerländska samhälle dött ut. Den kunskapen är återigen brännande aktuell i den intensiva miljödebatten om ett hållbart samhälle. Jag hoppas att den här filmen kan göra skillnad.”
Jögge Sundqvist
1 Responses to "Skeden, skålen och kniven"

  Comments (1)

 1. Martin wrote:

  Ser klart intressant ut. Får mig att tänka på den underbara filmen ”Alone in the wilderness”.

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Nordic Bushcraft

I 10 år har jag lärt ut Bushcraft, hur man med enkla medel kan vistas och färdas i naturen, enkelt och mer naturnära. Jag delar med mig av den kunskap jag har genom att arrangera kurser i vad som kallas Bushcraft. Men för att fler skall inse glädjen i detta sätt att bedriva friluftsliv så har jag bloggat om det sen 2008.

Kurser

Intresserad av att lära dig mer om Bushcraft?

Läs mer om våra kurser

Boka här

Följ oss!
Translate
In English
Arkiv
+Follow
Kategorier Taggar

Login