Login
+Follow
Login

Jakt o Fiske

By Johan, Nordic Bushcraft on 2013.09.25 In Kurser Nyheter Svenska

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Under helgen så har vi testkört ytterligare en kur, denna gång med fokus på Jakt och Fiske och för att vara en testkurs var den väldigt lyckad. Anledningen till att vi kör dessa testkurser är att vi vill rätta till alla oväntade fel och som i detta fall inse hur lyckat det kan bli.

Under denna kurs hade vi tema Jakt och Fiske och la mycket fokus på det enkla primitiva fisket, för det är trots allt ett enkelt sätt att få färska proteiner under vistelser i skogen. Med egentillverkade flöten, lite lina, några krokar och sänken så lyckades vi oväntat bra. Extra roligt blir det när man som instruktör står och förklarar och det plötsligt hugger till och där blev det grillad abborre som förrätt till middagen. Efter att deltagarna gjort sina 3 första kast så hade alla får känna på hur det är när en gädda hugger till, storgäddan blev senare ångkokad och blev en god måltid.

När det gäller jakten så handlar detta mer om en historisk återblick hur våra förfäder har använt olika tekniker för att fånga djur. Trots sin enkelhet tog det ett tag för deltagarna att kunna träffa målet med sina Atl-Atl pilar. dock ligger nog mössen i deltagarnas hem värre till efter dem lärt sig att tillverka en primitiv musfälla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 Responses to "Jakt o Fiske"

  Comments (2)

 1. john hårdsten wrote:

  Det ser riktigt intressant ut!!!

 2. Vandringsbloggen wrote:

  Testkörning eller inte – det där ser fina fisken ut! Och bestämmer ni er för att go live på den där så är jag en het kandidat för de mer traditionella metoderna. Den här sommaren har jag ägnat åtskilliga timmar åt att trassla ut fiskelina från hasplar, spön, träd och buskage.

 3. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Nordic Bushcraft

I 10 år har jag lärt ut Bushcraft, hur man med enkla medel kan vistas och färdas i naturen, enkelt och mer naturnära. Jag delar med mig av den kunskap jag har genom att arrangera kurser i vad som kallas Bushcraft. Men för att fler skall inse glädjen i detta sätt att bedriva friluftsliv så har jag bloggat om det sen 2008.

Kurser

Intresserad av att lära dig mer om Bushcraft?

Läs mer om våra kurser

Boka här

Följ oss!
Translate
In English
Arkiv
+Follow
Kategorier Taggar

Login