Login
+Follow
Login

Gränsfors Bruks

By Johan, Nordic Bushcraft on 2013.08.13 In Ute och omkring

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Få känner till den lilla byn Gränsfors i norra hälsingland men de flesta känner till Gräns yxor. Men det är i denna lilla by som man har tillverkat yxor i över 100 år. Under min roadtrip norrut så insåg jag att Gränsfors inte ligger långt från E4:an och att en avstickare för att titta på yxor var ett måste.

Smedjan är normal öppen för besökare och man kan gå in och få se direkt hur yxorna tillverkas. Vet inte om de låg stilla eller bara hade rast när jag tittade förbi smedjan för det var ganska tyst och folktomt därinne.

Men jag fann något riktigt intressant och det var deras yxmuseum, det här är en riktig guldgruva för oss som gillar yxor. Här finns gamla yxor, nya yxor, vanliga enkla yxor och specialyxor och även yxor från andra delar av världen. Helt enkelt en jäkla massa yxor. Trots att jag hade begränsat med tid spenderade jag mycket tid här inne för att titta på yxor och känna på yxor. En helt fantastisk upplevelse och nästa gång jag är i närheten kommer jag åka förbi igen och får förhoppningsvis se mer av tillverkningen.

Vill du veta mer om Gränsfors yxor och hur man hittar di, kolla in deras hemsida http://www.gransforsbruk.com/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 Responses to "Gränsfors Bruks"

    Comments (1)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Nordic Bushcraft

I 10 år har jag lärt ut Bushcraft, hur man med enkla medel kan vistas och färdas i naturen, enkelt och mer naturnära. Jag delar med mig av den kunskap jag har genom att arrangera kurser i vad som kallas Bushcraft. Men för att fler skall inse glädjen i detta sätt att bedriva friluftsliv så har jag bloggat om det sen 2008.

Kurser

Intresserad av att lära dig mer om Bushcraft?

Läs mer om våra kurser

Boka här

Följ oss!
Translate
In English
Arkiv
+Follow
Kategorier Taggar

Login