Login
+Follow
Login

Bokrecension av Skogsliv

By Johan, Nordic Bushcraft on 2011.01.24 In Rekommenderas

Skogsliv är en bok som är skriven av Lars Fält och Bo Weslien dessa båda herrar besitter både stor kunskap och erfarenhet av att vistas i skogen. Boken fungerar som en inspirationskälla till att vilja ge sig ut i skogen om så för en kortare dagstur eller för en längre färd. Med stämningsfulla bilder och en positiv känsla av vår svenska skog gör att man lätt drömmer sig bort till både gångna och framtida färder i skogslandet.

Boken tar upp saker som historia, våra djur som lever i skogen och fiskarna som man kan fånga i sjön. Men tar även upp de mer praktiska sakerna som val av utrustning och mitt favoritkapitel mat. Matkapitlet är nog bland det bästa som skrivits i denna genre med både tips, recept och inspiration till att laga mer mat ute.

Boken går aldrig på djupet på något utan fungerar mest som en inspirationskälla som kan vara en bra början om man är nyfiken på Skogsliv eller Bushcraft som vi kallar det. Boken innehåller många fina bilder och en lättläst inspirerande text som gör att man vill ut i skogen.

Det jag saknade med boken är den mer praktiska kunskapen och kunskapen om att färdas i under vintern, men häromdagen fick jag veta att Lars Fälts böcker Friluftsliv och Vinterfärden skall ges ut igen och det kan knappast bli bättre då dessa böcker kompletterar varandra väldigt bra.

Är du intresserad av våra kurser men inte riktigt vet om det skulle vara något för dig, läs boken och du kommer kanske förstå lite mer vad våra kurser går ut på.

9 Responses to "Bokrecension av Skogsliv"

  Comments (9)

 1. Melly wrote:

  Skulle jättegärna läsa din recension av ”Beteende boken ”- Lars Fält och/eller ”Cesar och hans hundar” av Cesar Milan
  Du kan mejla mig länken när du är klar med det (ifall du ens känner för å recensera en av böckerna) eller helt enkelt mejla mig bara på crna_udovica33@hotmail.com
  Nyfiken )

  Hälsningar
  Melly

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Nordic Bushcraft

I 10 år har jag lärt ut Bushcraft, hur man med enkla medel kan vistas och färdas i naturen, enkelt och mer naturnära. Jag delar med mig av den kunskap jag har genom att arrangera kurser i vad som kallas Bushcraft. Men för att fler skall inse glädjen i detta sätt att bedriva friluftsliv så har jag bloggat om det sen 2008.

Kurser

Intresserad av att lära dig mer om Bushcraft?

Läs mer om våra kurser

Boka här

Följ oss!
Translate
In English
Arkiv
+Follow
Kategorier Taggar

Login